SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

13.06.2017 Campagne Imperial Assault – Sessie 6 – Sorry about the mess.


WP_20170613_20_52_09_ProDeze opdracht was er eentje die wat klein en onbekend doch op het eerste gezicht beperkt leek. Vijandelijke troepen aanwezig doch niet in grote getale noch superieure elites. We kregen “de hulp” van Han Solo, die opnieuw moest beschermd worden, wat wil zeggen dat hij moet wegduiken voor de kogels en zorgen niet geraakt te worden, want veel kan deze figuur er niet aan. Ik ga niet zeggen dat het een slappeling is maar hij is geen “HERO” figuur in een campagne dus kan niet herstellen.WP_20170613_20_51_32_Pro
Aan de andere kant van de map was een poort naar wat een soort van vlieghangar was. Nu, we gingen gestaag vooruit en slaagden er in om de Imperials snel te verslaan of te passeren en door te duwen naar wat op de map het Noordoosten zou zijn.WP_20170613_21_16_42_Pro
Kort en krachtig met Fenn zijn “move commando” en gebruik van “strain (inspanning)” als beweging en niet als actie, konden we meer gaan doen, dat heeft dus ook gespeeld in de voorgaande scenario’s,en ging het goed vooruit en volgenden we, weliswaar niet altijd als een blok,een vrij homogeen aanvalsplan en moest de Imperial laten begaan. De tactiek werd besproken, onderbouwd en we speelden als een “hecht” team ..WP_20170613_20_51_41_Pro

WP_20170613_21_29_57_Pro

Han Solo – Jyn ..in hun laatste minuten

Er kwamen wat Elite Guards opdagen die Diala Pasil bezig hielden doch ondertussen slaagde Han Solo in zijn opdracht en opende de deur naar de hangar en dan .. was het “over and out” vooraleer we er erg in hadden.

STOP – REWIND – opnieuw ..

Er kwamen wat Elite Guards opdagen die Diala Pasil bezig hielden doch ondertussen slaagde Han Solo in zijn opdracht en opende de deur naar de hangar en dan vloog een regen van kogels hen om de oren..

Met aan zijn zijde Jyn Odan die de Web-Engineer onder vuur nam beschoot Han Solo de officier .. die incasseerde doch vrij snel riposteerde en koelbloedig en in 1 minuut Han Solo neerschoot of liet neerschieten. Ik ben niet zeker van dit stuk, dat ging nogal snel. De rebellen ontsnapten maar Han leek er deze keer niet zo ongeschonden uit te komen.

Conclusie :

De rebellen hadden geen noemenswaardige schade en toch verloren ze deze missie omwille van het feit dat Han Solo, die de poort als enige kon open doen en dus altijd wel een eerste schot zou moeten ondergaan, ten  onder ging. Sommige rebellen hebben betere skills/talenten om dit soort zaken te doen doch ..Han moet het doen.
Nu ook de Imperials hadden hier wat dobbelgeluk en schoten serieus raak – dat scheelde, maar of het anders zou zijn gelopen moesten ze minder accuraat zijn weet ik niet. De Imperial kiest natuurlijk ook een tactiek en veel keuze had hij niet – het moest allemaal in één fase gebeuren en dus was de hangar een ideale val.

Het was een beetje sneu, daar zat echt wel een overwinning in voor de rebellen, maar met de positie die Han Solo diende in te nemen, was de kans op overleven sowieso klein. Het maakte wel dat er zo een gevoel achterbleef van “hoe kan je winnen met zo een parameters” ? Als groep door de deur vliegen had misschien gekund en misschien een beter resultaat als gevolg, maar dat zijn praatjes voor de vaak, er dienen altijd keuzes gemaakt te worden en juist dat maakt van IA een geniaal spel, tactiek, dobbelstenen, kaartbeheer het zit er allemaal in, maar in deze missie leek het dat alles was gebaseerd op dat cruciale moment: Han die de hangar binnen gaat en ten onder gaat in een kogelregen uit een mitrailleur bijgestaan door een zeer geharde officier van de Imperial speler. In mijn ogen een onmogelijke situatie en eentje die ik na de Imperial Assault campagne nog eens ga herspelen, wetende wat ik nu weet. Ik vermoed dat ik wel wat medespelers ga vinden.
De ontgoocheling van deze uitslag ligt zwaar op de maag. Zeker als men weet dat  er voor de rebellen op het eerste gezicht meer in zat.
****

WP_20170613_21_16_54_ProMen hoorde nog uren nadat Diala verdwenen was in het woud haar woorden “Stoem ..Spel.., Stoem Sp ..nazinderen, opgepikt door de Malichiviesche papegaaien werd dat “stoemp” – bij ons gekend als geplette platatten. 🙂

Zuur Verdict maar steeds sterkere teamspirit:
De Rebellen verliezen voor een vierde keer op rij, en dat ziet er niet goed uit ..denken we, zeker nu we als team beter en beter spelen en ook onze “helden” koesteren en correct aansturen.WP_20170613_21_16_48_Pro
Nu bekijk dan “we doen iets verkeerd (engels)” dan zie je dat we niet de enigen zijn en dat we het niet zo slecht doen, niet dat we de betere zijn !
Cruciale vragen stellen zich :

  • Zijn er een paar slagen verloren of gaat het volledige heelal beheerst worden de “Emperor”?
  • Is de Imperial speler oppermachtig aan het worden en zijn de rebellen ondanks de aankoop van beter materiaal toch een vogel voor de kat ?

Ik geloof het niet maar het wordt tijd dat we de Imperial troepen een serieuze slag toebrengen, het zal er op of er onder zijn dus stormgordels aan, de gedachten zijn vrij .. maar “may the force be with us “!

Op naar CampagneSessie 7 van Imperial Assault.

Rebellen: 2
Imperials: 4

*************
>>>BELANGRIJK <<<
STRAIN als beweging (max 2 stappen) is GEEN ACTIE en kan altijd als men die extra inspanning nog kan doen.
SURGE  (dobbelsteenworp) als herstel kan ook altijd gebruikt worden – 1 surge : 1 herstel.

We deden dit al veel beter en dat dankzij : http://www.boardgameresource.com/imperial-assault-strategies-rebels/

WP_20170614_00_29_29_Pro

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: