SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

9.11.2017 : Imperial Assault ** FINALE** & effe pilsen.


Op een druilerige pinksterdag ..ha neen, dat was een ander verhaal, op een donderdagavond anno 2017 trokken een team van rebellen naar Tatoine om hun noodlot en dat van de Republiek(sken) op te zoeken.
Na een jaar lang vechten, met afwisselend succes was het cruciale moment aangebroken, de locatie van de gevreesde generaal Weiss was met een aan een 90% grenzende zekerheid gekend.

Doel : 8 ronden deze keer .Weiss moet dood : WIN – of de rebellen moesten allen gewond zijn – VERLIES.

Op het Imperial Assault slagveld – in Tatoine – slaagden Diala,Jynn,Garkham en Fenris er in om door een opening in een muur in het hoofdcomplex te geraken. Met enkel een communicatie naar hun moederschip speelden ze een laatste keer met hun leven en zijn. (drama)

Opnieuw troopers en hunters – een hevig gevecht in de eerste module van het complex zorgde ervoor dat Jynn ernsig gekwetst werd, dus haar figuurkaart kwam op zijn achterzijde te liggen. Maar de rebellen slaagden er in om in het hoofdruim te geraken. En daar stond de AT-ST te blinken. Een stem die hen de opdracht gaf zich over te geven negeerden ze en met alle kracht werd de machine aangevallen. En overwonnen. Generaal Weiss, niet van de minste had ook hier een val opgezet – deze AT-ST werd niet door hem bemand – maar via een auto-robot losgelaten op de “helden”. Een minpunt, veel bloed verloren voor een machine, die ze wel konden bemannen en gebruiken tegen de Imperial troepen. Spijtig dat het toestel niet naar buiten kon, want daar dienden de rebellen uiteindelijk te geraken, door de hangar, door de poort die toegang gaf tot een tweede gedeelte. In Imperial Assault weet men nooit wat er verder kan gebeuren, afhankelijk van de keuzes van de spelers kunnen dus bepaalde zaken wijzigen, zelf volledige opdrachten. Maar één ding was duidelijk, Weiss was in het complex en dus moesten we er door. Een overmacht aan troopers en wachters viel de hangar en gangen binnen, Fenris blies er dozijnen de lucht in en iedereen deed zijn ding – dit was cruciaal, hier moeten we door. We kozen niet de beste weg, de troopers (spawn) en IA kwamen allemaal op deze plaats te voorschijn. Hak en  slag, drie slaagden er in door de hangar te geraken. Fenris gaf zijn frêle  lijf voor de ploeg en ging ten onder.
Ja, dood echt dood ! (Rust in Vrede). Opgepast wanneer een campagne karakter dat je versterkt hebt waar nodig, door aankopen van wapens en ander materiaal, waar je 11 sessies mee hebt gespeeld en lief en lijden mee hebt beleefd, komt te sterven kan dit traumatisch zijn ! Gelukkig waren er deze keer heel wat versnaperingen en kon het verdriet getemperd worden.

El duvel, ex-Fennris, kon nu in de AT-ST kruipen en het ding besturen en ons met 1 actie dekking geven, en dat deed die goed , zodat de IA speler bleef hangen in de hanger met zijn reserve troepen.

De rebel AT-ST in de hanger vuurde op de Imperial troopers en die  gingen naar hun schepper – 2 bleven staan.” BENG BENG BENG

Jynn, ging ten onder, net voor ze de gang konden bereiken waarlangs ze naar het buitencomplex konden. Jynn, oh Jynn, lieflijk als altijd ..dood .
(Rust in Vrede).
Niet zonder wat troopers neer te halen – maar het was eerder te wijten aan haar verdedigingstechniek, die was niet zo denderend.
3 x een blanco witte dobbelsteen werpen is dat geen record ?????

“De rebel AT-ST in de hanger vuurde op de Imperial troopers en die  gingen naar hun schepper – 1 bleef staan.” BENG BENG BENG

Garkham en Diala slaagden om in de open ruimte te geraken na een uur lang op een poort te beuken. Onder zwaar vuur slaagde Gaarham in de opdracht en kon ook Diala de laatste der aanvallen aangaan – RONDE 7/8. Een IG-88 verscheen op het toneel, deze robot was één van de doeltreffenste die we tegenkwamen, we kenden die dus, twee aanvallen per beurt. De op de deur beukende Gaarkham incasseerde maar bleef recht, Diala vernietigde de met haar opgesloten troopers met een paar fantastische aanvallen. Iets anders kon ze niet doen want de toegang bleef toe zolang de woekie ze niet kon inbeuken.

“De rebel AT-ST in de hanger vuurde op de Imperial troopers en die  gingen naar hun schepper – 1 bleef staan. euh ?” BENG BENG BENG

De deur brak en Diala deed de laatste aanval op de AT-ST (10/15 punten).

Ronde 8 (finale ronde)

“De rebel AT-ST in de hanger vuurde op de Imperial troopers en die  gingen naar hun schepper – 1 bleef staan. euh ? Super Imperial ?” BENG BENG BENG

Gaarkham eerst, AT-ST 12/15 – maar Gaarkham nu wel ver dood. (3/4 rebellen gewond – als Diala valt is het over !)

Nu alles geven, alles uit de kast halen wat in de 11 sessies is gekocht, afgesteld is – onder zwaar spervuur – wars van het gevaar.

“De rebel AT-ST in de hanger vuurde op de Imperial troopers en die  gingen naar hun schepper – de laatste ging er aan .. STILTE, eindelijk stilte !”

De Finale  – spannend tot het laatste – Diala nog één kans – Imperial voelde de bui hangen, maar het was nu alles of niets.
Diala magistraal, met een sabel !! by all means – hakt de laatste sensor van de AT-ST in frut en Weiss en zijn machine wankelt, een tweede slag en de AT-ST valt voorover – Weiss verpletterend. De overige robotten vallen stil – de troopers vluchten.

Diala (alias Dirk) en Gaarham (alias DEEVL) wonnen het gevecht en gaven de wereld een beetje vrijheid terug.
Job well done ! Congrats !

Dank aan Marnix voor Fair-PLAY en aansturing van de Imperials en voorbereiding van de spelavonden !
Dank aan het rebellen team voor tijd en inzet !

Onder een collage van de avond .. een lange sessie – 4 uur !

 

 

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: