SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

14.12.2017 Zombicide : Black Plague


Een spelletje tussen door met drie moet kunnen. Black Plague is er eentje dat we al speelden maar de variatie van het spel is zodanig dat het meermaals kan op tafel komen, deze keer de missie “The Shepherds”

Bedoeling is om een paar (zes) doelen te bereiken in een stad waar zombies, geïnfecteerden, lelijk huis hielden doch nog niet overal zijn. Het begin gaat dus redelijk, niet te veel kopzorgen en geen al te zware wapens nodig. We kozen om toch eerst de kelders te onderzoeken alwaar we iet of wat nuttige zaken vonden. Elke speler heeft drie acties: lopen, aanvallen, zoeken. Dat zoeken levert wel nuttige dingen op en soms is het ook de enige optie. Probleem zijn de karakters, niet allemaal kunnen ze bijvoorbeeld een deur open doen. En dat is minder leuk als alle deuren gesloten zijn en je via kelders net uitkomt waar alles potdicht zit. Nu één van de zaken die belangrijk zijn is dat je bij elkaar probeert te blijven en snel vooruit gaat doch met één belangrijk ding rekening moet houden, elke gevecht geeft een karakter XP en hoe meer XP hoe sneller je extra acties krijgt. Actie zoals extra dobbelsteen of aanval. Nu dat is leuk zolang iedereen meegroeit, want eens een karakter (held) over een bepaalde grens komt van XP dan worden ook de Zombies via een andere selectie opgeroepen. En die selectie komt overeen met het sterkste karakter van je groep. Dus je hebt hem, één iemand maakt de zombies een kopje kleiner en wordt de sterkste van de hele stad .. maar het scheelt hem een massa’s zombies die nu komen opdagen ! En de andere karakters kunnen die gewoon niet aan. Dus ..opletten en zorgen dat iedereen gelijktijdig meer op kracht komt, dus iedereen moet zijn deel zombies afleggen. Er zijn ook nog wat andere zaken die zo een beestjes activeren maar daar kun je minder aan doen. Nu tot zover ons vrijblijvend Gildeadvies.

In ons geval werden 4 van de zes doelen vrij vlot bereikt, met wat magie maar meestal met hak en slag. Om mijn altijd slecht dobbelsteengeluk iet of wat te verbeteren begon ik na het smijten van de eerste “1” terug te grijpen naar mijn redder in nood : mijn dobbeltoren. En dat lukte zelf vrij aardig ik (wel hij of het) toverde D6:6 op de binnenplaats.

Was ronde  vijf al vrij heftig, 1 held werd vernietigd, dan was ronde zes nog beter 2 helden naar de verdoemenis en onze altijd “lucky” Dirkos smeet nu zowaar niet meer dan D6:3. Niet erg nuttig bij fatties en zwaardere beesten. En de deur naar het laatste objectief moest nog open.
Nu het was nu of nooit in ronde 7 en we slaagden er in om binnen te breken en het laatste objectief te nemen.

Een spel van 90 minuten, wat ze vergeten te zeggen bij bordspellen is dat het doel niet het uitspelen van het spel is maar het spelen tegen de tijd die op de doos staat. Nog nooit geweten dat dit klopte. Misschien als je de spellen al meerdere malen hebt gespeeld. Hier dus een Missie van 90 minuten die er 140 duurde. Net niet dus. LOL.

Geen speciaal bier deze keer, het was dan ook in de week, doch een lekker wafeltje gebakken door ElDuvel zijn madam kon ons wel bekoren. Bring it on …

Doen alsof hij net geen D6:1 heeft gespeeld. Ook dat kan …

Deze  Zombicide blijft een mooi spel en mag altijd op tafel komen.
Kwaliteit : 8/10 – Speelbaarheid : 9/10.


Zombicide Black Plague .
****************************
De spelers hun karakters moeten trachten tegelijkertijd te groeien in kracht en mogelijkheden, niet één voor één
want de zombieacties (verhoogd aantal en sterkere zombies) volgen de graad/keuze van de sterkste speler.
En dat kan dus zuur opbreken voor de zwakkere karakters.

https://degildederlandsknechten.wordpress.com/2017/07/04/spelimpressie-zombicide-black-plague-king-of-new-york/

https://degildederlandsknechten.wordpress.com/2016/12/19/spelavond-17-12-206-zombicide-black-plague/

 

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 december 2017 door in BuitenGildelijke Spelsessie, Clubleden, co-op, Lokaal : Het Republieksken en getagd als .

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: