SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

29.12.2017 : Arkham Horror & Kwak & XMas & iets uit Sardinië.


 

 


De laatste S&D avond van het jaar. Het werd nog eens Arkham Horror, met vijf spelers, Sweepslag viel ziek, bij deze beterschap gewenst, dus dat zou een hartig avondje worden. AH is nu niet eens spel dat men makkelijk dient te noemen. Eens je de regels kent speelt dat wel vlotter maar de mogelijkheden zijn in mijn ogen nogal ruim. Als onderzoeker dien je poorten naar de onderwereld te sluiten en monsters te bevechten en jezelf te bewapenen en versterken (van wapens tot whisky)en dat vergt kracht en gezond verstand. Van beide hebben de Gildeleden genoeg maar door omstandigheden eigen aan dit spel spelend in de wereld van Lovecraft werden er toch weer verschillende op vrij regelmatige tijdstippen opgenomen in de betere psychiatrie. Hey, ik niet (binnenpretje).

Voor zij die erbij waren, dit verslag is een verkorte versie van ons echte avontuur in Arkham !

Nu we startten om 20:30 en het bleef vrij rustig tot en met 22:00. Ik verklaar me nader, afgezien van een Gildelid dat werd geplaagd door zijn vriendin, gingen de poorten van de  onderwereld op normale manier open maar konden we ze tijdig sluiten. Wat in dit spel resulteert in minder monsters. Tegen 23:30 stond Arkham onder druk en hadden we maar twee poorten van de zes afgesloten. Het werd alsmaar donkerder en de lucht werd ingenomen door wezens die het daglicht liever niet zien doch die lekkere hapjes mens niet versmaden. Weg van de straat dus en liever in de onderwereld waar andere duistere dingen ons stonden op te wachten. In Arkham kom je “iets” tegen (encounters), meestal is dat vrij negatief maar ook inwoners willen wel eens een handje helpen, mooie wulpse vrouwen en hete teven.(Dit laatste slaagt op een hond die El Duvel kon bekoren). Wil +1 of zo iets. Deze personages kunnen je eigen karakter dus wel versterken en begeleiden je dus in je avontuur. Ook leningen aan een bank of het kopen van spreuken of wapens behoort tot de mogelijkheden. Sommige onder ons vergaarden een heel assortiment waarvan het moeilijker werd om het nog te kunnen beheren.
Kan ook de Xmas geweest zijn, een klassieker, niet te zoet en niet te zwaar een bier dat er mag zijn.

 

Nu goed, dit verslag moet korter dan de avond want deze was Horror-lang. Uiteindelijk slaagden we er in om veel monsters te verslaan en veel poorten te sluiten, Machiavelli was hier zeer gedreven in, respect.

El Duvel coördineerde en Deevl dronk een Kwak te veel en liep soms wat verloren in de duistere stegen op zoek naar faam of was het de weg, ik weet het niet meer zeker.

 

 

Dirkos die offerde zich op, “zal ik mij opofferen ?” , hij offerde dus zijn hebben en houden in Arkham en er buiten.
Elke Gilde moet zo iemand hebben, onversaagd en edelmoedig..wij hebben Dirkos.

En ik, wel ik deed wat ik het beste kan, genieperig trachten te overleven en af en toe een monster doden en een poort sluiten. Ik had niet veel extra items net zoals Machiavelli, maar we deden dat niet slecht.

We dronken ook een pilsje uit Sardinië, niets speciaal, maar wel van ver ..toch ? En dit is de juiste vlag ..

03:00 in Arkham, donker, en ja ook in de echte wereld was het 03:00 uur ! Tijd om de laatste poort te sluiten. Ging dit lukken of niet, het zag er niet zo goed uit. Tot de kaart Elder Sign in mijn bezit kwam. Alles of niets. Zelf was ik bijna buiten zinnen (1 blauw dingesken) en had mijn geliefde Tommy Gun moeten afgeven.
Dat zag er dus niet goed uit, want er stond daar een onwezelijk iets buiten aan de poort te wachten terwijl ik eerst nog een trip in de onderwerld diende te maken. Blah, daar gaan we , ik smijt altijd vijf of zes.

Voorbeeld van een “custom” A4. Maakt het opvolgen van al je zaken veel makkelijker.

 

 

 

 

 

 

  1. Overleven in de onderwereld, twee ontmoetingen met creaturen die ik kon ontwijken of doden, vergeten, verblind. CHECK.
  2. Door de poort weer Arkham in en onmiddelijk met ware doodsverachting het beest aanvallend, zonder wapens maar met enkel een paar goede schoenen en sterke maag (salami en nootjes rantsoen)!
    5 of 6 met twee dobbelstenen .. 2 en 5 – net niet ..ver dood – Machiavelli gebruikt zijn laatste magie – laatste kans – 5 en 6 : WILL : CHECK.
  3. Nu alles of niets – dood of stoppen en opnieuw verliezen tegen dit moordspel : ALLES of niets. 3D6 : en een VIJF ! . CHECK.
  4. De kaart Elder Sign gebruiken om de poort te sluiten zonder nogmaals te moeten dobbelen : CHECK !
    ZES poorten verzegeld ! Arkham is weer veilig ! We deden het . 30/12/2017 : 03:12 Versloegen we Arkham Horror ! EINDELIJK !

 

Ik moet er niet aan denken mochten we nu van uitputting hadden moeten stoppen of die kaart niet gehad hadden ! Man man man, wat een afgang.
Blijft een goed spel, maar lang .. lang. En we hebben nog een extra uitbreiding, nog niet gespeeld.

AH : 7/10 – Herspeelbaarheid : 6/10 (duurtijd) – Componenten : 8:10 – Sfeer : 8/10.


 

Probeer de poorten te sluiten en zeker je talenten aan te passen aan wat je wil doen, het is evenzeer een planmatig spel dan een gelukspel. Troost u, dobbelstenen kennen geen meester.

 

 

 

 

 

 


 

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: