SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

19.1.2017 Stephenson’s Rocket – Regels Gloomhaven – Duvel Barrel Aged.


Een tussentijdse spelsessie moet kunnen en zal naar de toekomst toe misschien zelfs wat meer  gebeuren.
Als het beter weer wordt en de dagen lengen, wat moet een mens dan gaan doen ? Fietsen, lopen, terrasken doen of spelleken spelen?

Nu hoe moet een mens anders zijn nieuwe aanwinsten wat gaan inschatten door ze te spelen toch ?

Dus begonnen we even aan Gloomhaven te nippen, want Elduvel had er ook een superlekkere Duvel  barrel aged bij meegenomen ! Wie dit slecht kan vinden moet zijn hoofd laten nakijken. Lekker die smaak van Duvel met die redelijke vanille toets en natuurlijk dat net beetje bourbonsmaak, of laten we ons dat wijs maken ? Proef het maar, hemels .. euh neen, Duvels …. Elduvels !

Lees hier meer over het Duivels goedje.

Een 30 minuten overlopen van de karakters van gloomhaven en hun actiekaarten lijkt niet veel maar bij geroutineerde campagnespelers geeft dat wel een eerste idee wat te verwachten. En de verwachtingen zijn hoog gespannen !
Het lijkt allemaal te mooi, een RPG op een bordspel dat kan toch niet stuk. Vanaf februari beginnen we er aan en dan volgen hier de sessies elkaar op. Gloomhaven belooft niet alleen leuk te zijn maar is ook iets compleet anders dan wat we gewoon zijn en dat maakt het juist speciaal. Afwachten dus.


Stephenson’s Rocket  is wat anders, een  spel van tacktiek en een beetje inzicht. Geluk komt er weinig bij kijken. Bedoeling is om in 1830 mee te bouwen aan de spoorlijn in Engeland. Dat doe je door aandelen te verwerven van de 6 maatschappijen die er werden opgericht en het plaatsen van de spoorlijnen op een zo ideaal mogelijk manier. Hoe meer steden je weet te ontsluiten hoe meer je inkomsten zijn. Zit daar een metropool tussen waarvan je fiches bezit, zie het als je engagement, dan krijg je daar ook een bundeltje ponden voor. Tijdens het spel wordt er al aardig wat geld verdiend maar op het einde kan er een pak bij komen. Wie de meeste finches van een soort grondstof heeft of passagiers heeft rondgereden die krijgt er algauw 6000 pond per grondstof bij. Wie de meeste aandelen heeft van een spoorlijn die gaat fusioneren die verdient tijdens het spel ook al een aardige duit. Kortom wie graag geld in zijn handen heeft die kan zijn plezier toch op. Het spel eindigt wanneer er één maatschappij over blijft of de spoorwegtegels op zijn.

Het is een snel spel, makkelijk te spelen op een 90 minuten met zo een drie tot vier man. Zoals altijd moet je zo een spellen minstens tweemaal doen, de eerste keer morrel je in het begin wat aan en dat is dan moeilijk om op te halen.
De versie die we speelden is die van 999 games, goed vertaald en degelijk van uitvoering. In deze versie moet je met echt geld spelen en ook de fiches effectief gaan bijhouden. De nieuwe versie heeft alles op een centrale kaart staan, wat makkelijker is om anderen te volgen doch het mist, in mijn ogen, het effectieve handelen. Wie heeft er nu niet graag een bundel ponden in zijn handen ipv een markeerblokje op een tabel ?

Resultaat : ElDuvel : 60.000 / Thorwahler : 50.000 / Machiavelli : 30.000.  Verliezen is geen optie dus we mogen ons verwachten aan een tegenzet.

 

Speelbaarheid : 8/10
Kwalitiet : 8/10
Herspeelbaarheid : 7/10

 

 

 

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Eén reactie op “19.1.2017 Stephenson’s Rocket – Regels Gloomhaven – Duvel Barrel Aged.

  1. Pingback: 27.01.2017 : En het werd Stephensons Rocket & & Vlaamse Leeuw & Maredsous & Carlsberg 0% | SK "degildederlandsknechten"

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 januari 2018 door in Geen categorie en getagd als , , .

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: