SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

22.03.2017 : Gloomhaven Sessie 5 – Scenario 8 : Gloomhaven WareHouse


Een “levend” verslag van ElDuvel, waarvoor dank!
Opgepast, bij het lezen zal u informatie bereiken die men soms al eens classeert als spelbederver (spoiler)
voor zij die dit scenario nog niet speelden.


Nadat we gesproken hadden met zowel Jekserah (onze opdrachtgeefster) en Argeise, degene die er ons op wees dat Jekserah Gloomhaven wou omverwerpen, onstond er discussies omtrent de richting dat we wilden geven aan ons avontuur. Zowel Brute als Scoundrel wilden naar de diamantmijn en gaven niets om het verhaal van Argeise.  Spellweaver en Tinkerer hielden de klok in het midden , de tinkerer dacht waarschijnlijk teveel na en de Spellweaver volgde de meerderheid. Mindthief en Cragheart wensten Jekserah tegen te houden.

De volgende dag ontmoeten we elkaar op dezelfde plek om voort te trekken…. De Scoundrel bleek ziek te bed en The Brute die bleef maar doordrinken en had even geen zin om te vertrekken. Dus besloten Spellweaver, Mindthief en Cragheart om Jekserah te gaan tegenhouden. ( je vraagt je waarschijnlijk af waar the thinkerer is gebleven…. Wel ja die was nog alles aan het overdenken).

We hoopten dat het gebouw hoofdzakelijk leeg zou zijn maar niets was minder waar. Vanaf dat we binnenstapten werden we omsingeld door 4 livingbones(waarvan 2 elite). Iedereen weet dat die er niet naast meppen. Alle 3 hielden we ons in en algauw kreeg de Mindthief serieuze klappen. Na hun aanval (Mindthief had nog 1 leven, Cragheart had maar 2 slagen gekregen en Spellweaver eveneens 2 slagen) sloegen ze terug.  Een zware aanval en vastzetten van de eerste elite en nadien vermoorden van de elite , we hadden nog 3 vijanden te gaan. De ronde erna besloten we ze direct zwaar aan te vallen en dan te kijken wat er nog resteerde. Nog 1 elite, “goe bezig!”.

De 3de ronde besloot de Cragheart de deur naar de volgende kamer open te beuken, en daar verschenen ze , 4 living corpses. Gelukkig waren deze heel traag en hun eerste aanval liep af op een sisser. De Cragheart besloot evenwel om zijn gevreesde armor aan te doen als zij aanvielen zouden ze slagen terugkrijgen (retaliate 2). De spellweaver stond vrij ver maar met een geweldige sprong en move van 8 is ook zij de kamer ingesprongen regelrecht naar de “schat” (^^). Daarin lag een schattenplan. (random scenario 66)

 De eerste 4 corpsen hebben we gewoon afgemaakt zonder veel poespas.(Nota van de redactie: In Gloomhaven is niets politiek correct, afmaken is dus doodslaan). Maar een rare spreuk van de Mindthief zorgde wel dat we (Cragheart en Spellweaver) weinig konden doen, waardoor we wel stilletjes aan door ons deck aan het raken waren, Cragheart op 4 , Spellweaver 6 en Mindthief die had er nog wel genoeg. Het was tijd voor de laatste kamer…. 2 Inox bodyguards doemden voor ons op. De eerste ronde , 2 guards vallen Cragheart aan, eerste mist maar 2de haalt verschroeiend hard uit en trekt de Cragheart naar 1 leven, deze beseft dat het beter is van toch nog wat meer leven te hebben en besluit een kaart uit zijn hand weg te smijten om de volgende slagen op te vangen. De Cragheart denkt aan zijn goede vriend the Brute en blijft staan.

Ondertussen zijn de spellweaver en Mindthief eveneens aangekomen en vallen met vereende krachten de bodyguards aan. 2 ronden later liggen ook zij op hun knieen zonder al te veel kleerscheuren zijn we erdoor geraakt.

 Van Jekserah echter geen spoor. Van zodra wij binnenkwamen in de achterste kamer is hij/zij er als de wind vandoor gegaan.

 In gloomhaven juichtten ze wel , onze reputatie steeg met 2 punten en de Global Achievement : The Merchant Flees

 Ofwel gaan we op jacht naar Jekserah : 

 Scenario 13 : Temple Of The Seeer

 Ofwel gaan we eerst ten rade bij iemand anders om de exacte locatie van Jekserah te vinden. (als deze wil meewerken uiteraard)

 Scenario 14 : Frozen Hollow

 en scenario 7 : Vibrant Grotto (kunnen we niet doen : requirements : Global Achievements  Power of enhancement (hebben we niet) Merchant Flees (hebben we net gekregen)

 of the Random Scenario

Voorlopige stand


 Brute : Lvl 2

Spellweaver : Lvl 2

Mindthief : Lvl 2

Cragheart : Lvl2

Tinkerer  : Lvl 1

Scoundrel : Lvl 1

Advertenties

Eén reactie op “22.03.2017 : Gloomhaven Sessie 5 – Scenario 8 : Gloomhaven WareHouse

  1. Pingback: Volgende Activiteiten: | SK "degildederlandsknechten"

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 maart 2018 door in Campagne, gildederlandsknechten, Gloomhaven, Keuzespel.

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: