SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

30.3.2018 : Taverna & Zombies!!! Jailbreak & La Fort & Ipa & Vlaamse Leeuw & Ardenne Bruin


 

 

 

 

 

 

 

 

Als degustatie was er een bruine van de brasserie de bastogne, een lekker bier maar ik weet begot de naam niet meer .. in elk geval een goede starter.
En het moet gezegd, de gastheer had een mooie selectie van de betere bieren voorzien. Alleen daarvoor moet u eens komen spelen ! ūüėČ

Taverna.

Een product van Waalse bodem. Speelbaar tot en met vijf man. Wat door afvallen van één iemand ideaal was om op tafel te brengen.
Men begint met wat eigendomstitels te kopen (twee) en verkrijgt wat spreuken.
Wij lieten de “Vloek” uit het spel, het kost de speler die deze heeft 3 punten en dat wilde ik voor de ze eerste keer niet gaan forceren.
Er zijn niet te veel spreuken in het spel en de meeste zorgen ervoor dat je goedkoper dingen gaat doen maar toch zijn ze vrij gebalanceerd en ook de mogelijkheid om spreuken tegen te houden zit er tussen. Dus ze zijn niet oppermachtig maar vullen mooi aan.
Het is een spel waarbij men dient te scoren door ervoor te zorgen dat klanten aan de juiste tafels komen te zitten en liefst de kroegen bezoeken die ze verkiezen.

Zijn aan beide vereisten voldaan dan komt men in de gunst( punten) van dat volkje en kan men bepaalde zaken gaan uitvoeren of verkrijgen.
Dat gaat van spreuken en munten tot activiteiten die het daglicht niet mogen zieken.
In deze taverne kan men ook wat notabelen gaan vinden die bepaalde zaken kunnen gaan uitvoeren.
Een extra eigendom van een kroeg, een hogere score op het volkerenspoor, een extra Gildeteken toevoegen aan de kroeg.
Al deze uiterlijke zaken maken dat de kroegen interessanter zijn voor jouw klanten en je geld en roem verdiend.
Afhankelijk van wat je strategie is, voorbeeld :  speel je veel spreuken  ? Of ga je geld sparen ? Dan moet je zorgen dat op het einde de afrekening wat in je voordeel is.
Een spel dat vrij vlot speelt en waarbij de uiteindelijke afrekening nog voor verrassingen kan zorgen. Wat daar ligt een wel heel speciale methode.
Wie op het uitverkoren volkeren spoor als eerste eindigt mag kiezen hoe hij gaat “afrekenen”. En dat¬†kan dan tot onverwachte situaties leiden.

Best een leuk spel voor de meeste onder ons. Niet iedereen houdt van de “work placement” gegeven, waarbij men taken optimaal gaat uitvoeren om te winnen.
Alhoewel die vergelijking niet echt op gaat in dit spel, er komt wat tactiek ook bij kijken en vooruitzien is een vereiste.

Speelbaarheid : 8/10
Herspeelbaarheid : 7/10
Componenten : 8/10


Tussen door een Laforte en andere exotischer biertjes

 

Zombies!!! Jailbreak.

Dat kennen we ondertussen al. We houden van co-op, maar af en toe moet er een “steek stokken in de wielen ” spel worden gespeeld.

In deze uitbreiding van Zombies!!! moet men ontsnappen uit de gevangenis en eventueel 25 zombies afmaken. Beide geven de winst.
Elduvel won deze sessie, maar het was kantje boord. Iedereen stond aan te schuiven aan de poort, meeste zombies waren al door ..maar je moest ook de kaart “break out of jail” hebben.
En als er dan mensen kaarten spelen die iedereen een rondje laten huppelen op 1 tegel dan kan je van alles tegen komen.
Ook nu zitten er in de eventkaarten mooie dingen tussen. Ik denk dat iedereen Zombies!!! wel kan pruimen, zeker met de nieuwe regels waarbij vanaf 3 men ook kan wegduiken, het gaat weer wat sneller.
Moet men altijd voor opletten in Zombies!!!, de tijd vliegt voorbij.

 

Speelbaarheid : 8/10
Herspeelbaarheid : 8/10
Componenten : 7/10

 

 

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 april 2018 door in Bier, gildederlandsknechten, Keuzespel, Lokaal : de Biertempel, NIEUW! en getagd als , , .

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: