SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

23.04.2018 Gloomhaven Sessie 9 Scenario 16 Mountain Pass


DeeVL : MindThief
Machiavelli : Scoundrel
ElDuvel : Spellweaver
Thorwahler : Brute
Dirkos : cragheart
Jafar : Thinkerer


Een snel verslag van deze zoektocht in Gloomhaven waarbij de opdracht duidelijk was .. KILL THEM ALL

Opmerking we speelden dit scenario op niveau 3. ( Gelukkig niet 4 zoals ik eerst voorstelde)

Na een ontmoeting met een oude krijger die ons vroeg hem te helpen met te zoeken naar zijn zoon, en ons wat geld verschafte ( wat dacht die man dat we gratis werken??), liepen we door het bos richting ons doel om de vraag te beantwoorden die zovelen tegenwoordig laat wakker blijven in de zomerse nachten van Gloomhaven , namelijk bestaan er Draken ?
In Avonturië (Oog des Meesters) bestaan ze, daar ben ik zeker van, ik heb ze daar al zien over vliegen maar in Gloomhaven ?

Door de pas .. en daar liep het al mis, rotsblokken vlogen naar beneden, geen blessures maar wel een hinderlaag.

In de pas, waar rotsblokken half de weg versperden werden we opgewacht door wat een nieuw soort wezens bleek aarde demonen, groot , sterk en lelijk. Twee stuks.

Gewoon er op  af en  vrij snel vernietigd, de Brute heeft een nadeel, als hij niet als eerste kan aanvallen dan blijkt hij meermaals ongeschikt om nadien iets zinnigs te doen. En deze figuur heeft standaard veel sterke kaarten maar die maar éénmalig zijn. Moet ik dus wat op vinden.

Level 3 – toch een verschil, wezens zijn veel sterker, we moeten dus goed afspreken.

In de eerste kamer werden deAarde demonen en ander ongedierte snel een kopje kleiner gemaakt.

Nadien kwamen de Inox wachters aan de beurt, ging goed .. maar niet zo vlot als ik wilde 😉

Deur open, en daar stonden ze vliegende demonen, en vallen overal aan .. geen ideale uitgangspositie, Cragheart stond weer een deur te beveiligen, niemand kon er door maar dat maakt dat iedereen op een hoopje komt te staan. Ik blijf die tactiek vreemd vinden, Brute kon niet anders dan erdoor springen en zich vast te zetten. Niet het beste idee, maar sloeg toch aardig wat vijanden groggy.

Finale ..

Spellweaver verbrande de wezens met zijn vuurspreuken en kon zo thinkerer doorlaten die op zijn beurt kan healen. En zo bleef het doorgaan. Brute moest zich opofferen, aanval op een demon vernietigende de “niet” elite  en op de val gaan staan, heroische opoffering ;-). Spellwaever , thinkerer, cragheart naar de laatste deur. Demonen te over, dit zou zwaar worden. Thinkerer vernietigde al wat links in de weg stond , Spellweaver verzwakte de wezens alvorens ze naar buiten kwamen. En Cragheart, die wilde niet opgeven en blokkeerde opnieuw de deur en incasseerde en sloeg om zich heen dat het bloed in de spelers hun pindanoten kwam te staan ..Thinkerer healde Cragheart en speelde zijn speciale “lokaas” troeven uit, waardoor de aanval van de vijand werd verdeeld.
Spellweaver probeerde van op afstand, wezens stierven en helden ook.
Thinkerer ging ten onder maar had zijn werk volbracht, cragheart kon nog even mee, Spellweaver speelde zijn laatste troef en groet nu zijn vrienden in het Walhalla.

Een , 1 , uno,  aarde Demon Elite tegen 1 cragheart, met zijn laatste krachten, 2:00 in de morgen hededaagse tijd. En hij deed het .. niet duidelijk hoe en gebruik makend van alle fijne details van exploderende rotsen ging de Aarde demon ten onder. Victory.

 

 

 


Wat we verkeerd deden :

  1. Als een kaart gebruik maakt  van bepaalde woorden zoals :
    “You may push the target into a hex with an obstacle. In any case, destroy the obstacle, the target suffers 2 damage, and you gain 1XP”
    Dan wil dat zeggen dat het obstakel dient te worden vernietigd .. in any case .. wil dus zeggen altijd of na de vernietiging .
  2. Bij het verhogen van niveau mag er altijd een perk worden gekozen ..

En zo speelden onze vrienden uit Trump land  het 😉

 

 

 

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Eén reactie op “23.04.2018 Gloomhaven Sessie 9 Scenario 16 Mountain Pass

  1. Pingback: Volgende Activiteiten: | SK "degildederlandsknechten"

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 april 2018 door in Bier, Bordspel, Campagne, SpelAvond en getagd als .

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: