SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

31.05.2018 Gloomhaven Sessie 12 Scenario 14 Frozen Hollow ; Estaminette & Bock


DeeVL : MindThief
Machiavelli : Scoundrel
ElDuvel : Spellweaver
Thorwahler : Brute
Dirkos : cragheart
Jafar : Thinkerer


 

Een snel verslag van deze zoektocht in Gloomhaven waarbij de opdracht het vinden van een schat en het vernietigen van alle wezens was. Waarom niet alle sessies elkaar opvolgen ? Wel we schrijven geen verslagen van een roemloze ondergang !
Veel van de Gloomhavens scenario hebben dit “kill them all” principe, het is dan ook duidelijk was ons te doen staan.
Dit scenario speelde we voor de tweede maal weliswaar in min of meer andere bezetting. We wisten dus van in het begin welke wezens dat we in de eerste twee kamers gingen tegen komen. De derde bereiketen we de eerste maal niet.
Ondanks dat het spel Gloomhaven in het Engels is bieden we  excuses voor het veelvuldig gebruik makend van Engelse termen, maar het is onmogelijk om alles te vertalen en voor deze korte artikels in leesbaar Nederlands te gieten.

Opmerking we speelden dit scenario op niveau 3.

Het city event bracht ons goud op en we dienden ook drie -1 kaarten in onze stapel te leggen, eerlijkheid bracht weer iets op.
Ook nu weer deden verschillende onder ons een afdracht aan de heilige tempel om wat extra te krijgen bij je aanval . (*)

Het spoor leidde ons naar een plaats waar wolven(honden) poten al duidelijk maakten dat we niet alleen waren. Deze keer afwachten ! Ze laten aanvallen en dan zelf ze vernietigen bleek de beste oplossing. In een vorig leven viel de Brute de honden aan door er middenin te gaan staan, het maakte dat de ploeg nooit eindigde, les geleerd. Iedereen moest nu zijn ding doen en de Brute vocht enkel waar nodig. Een persoonlijke queeste van max 7xp was na de eerste minuut al verloren. Gloomhaven bepaalt soms hoe je tactiek heel snel dient te wijzigen.

Wolven vernietigd, Frostdemons zijn moeilijker te verslaan, en ze wachten geduldig. Met hun schilden houden ze dan ook treffers van 2 en 3 tegen want ze uitermate gevaarlijk maakt ! Het duurde dan ook vrij lang eer we aan de tweede zaal kwamen. Ook hier een vijftal wezens die na een 40 minuten werden uitgeschakeld. Werd wel wat geld gevonden wat altijd meegenomen is.

3de zaal, toch vrij vol ..maar Spellweaver hield zijn beste kaarten als laatst en kon via spreuken die enkel hij kent meer dan de helft van de vijanden op de knieën krijgen. Scoundrel en Thinkerer wisten er ook aardig wat tegen te houden en te vernietigen, sammen met Brute die er voornamelijk in slaagde om veel vijanden dodelijk te verwonden, maar niet sterk genoeg is om af te maken. Daar moeten de andere dan mee afrekenen. Samenspel, genezing en vooruit denken zijn de oplossing en toch is alles nog altijd kantje boord.

Frostdemons en wolven .. de laatste wolf mocht niet dood want anders was het scenario gedaan en de kist stond nog onaangeroerd. Uiteindelijk was het de Brute die met een zevensprong de kist opende en de 20 gouden dukaten confisceerde waarbij hij nadien de Wolf een zachte dood liet sterven. Scoundrel trok een lipje want die zag het geld aan zijn neus voorbijgaan. Maar het was ook het enige wat de Brute verkreeg.

Oef scenario geslaagd na tweede poging. Wel een paar sterke globale niet geldelijke beloningen  bij.

 

 

 


Wat we verkeerd deden :

Niet echt iets deze keer, maar het blijft toch altijd goed opletten en herlezen van de regels. Gloomhaven is niet zo makkelijk eens men verder en verder komt begint men op alles te letten en merkt men dat de complexiteit niet verminderd.

Wat we beter deden :

Geld doneren in de tempel om zo blessing kaarten te krijgen – die gaan maar 1 scenario mee ..maar zijn nuttig ! Wel 10 Goud ! (*)

Altijd voorzichtig spelen en altijd in het voordeel van de groep ! Persoonlijke opdrachten laten voor wat ze zijn als de groep kan winnen ! Ik heb de indruk dat de makers dit zo hebben opgevat .. wie gaat voor persoonlijk gewin en wie is solidair ?

Wat mij opviel :

Na zo een zware scenario’s zijn de vondsten (in dit geval 20 goud) toch niet zo groot ! Ze kunnen ook niet verdeeld worden. Dat zou beter kunnen in mijn ogen .. een speciaal zwaard ..extra magie of 100 goud .. Maar neen, 20 armtierige goudstukken waarbij je juist geteld 2 keer kunt gaan offeren als je “blessings” wil. juist toch ?

 

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 juni 2018 door in Bier, Bordspel, Campagne, SpelAvond en getagd als , .

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: