SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

08.06.2018 Gloomhaven Sessie 13 Scenario 93 Sunken Vessel & Cornet


DeeVL : MindThief
Machiavelli : Scoundrel
ElDuvel : Spellweaver
Thorwahler : Brute
Dirkos : cragheart
Jafar : Thinkerer


Een snel verslag van deze zoektocht in Gloomhaven waarbij de opdracht het vinden van een schat en het vernietigen van alle wezens was. Waarom niet alle sessies elkaar opvolgen ? Wel we schrijven geen verslagen van een roemloze ondergang !
Veel van de Gloomhavens scenario hebben dit “kill them all” principe, het is dan ook duidelijk was ons te doen staan.
Ondanks dat het spel Gloomhaven in het Engels is bieden we  excuses voor het veelvuldig gebruik makend van Engelse termen, maar het is onmogelijk om alles te vertalen en voor deze korte artikels in leesbaar Nederlands te gieten.

Opmerking : we speelden dit scenario op niveau 3.

Het city event bracht ons goud op en we dienden ook een -1 kaart in onze stapel te leggen.
Waarom we voor een levensgevaarlijke opdracht als het vasthouden van een kruik met drank maar 5 gouden munten kregen is me een raadsel. 5 delen door vier .. dus we gaven alles aan Thinkerer, hij die velen onder ons laat leven door zijn speciale krachten, onderschat dit karakter niet. Is het cement of de “medic” van de groep !
Ook nu weer deden verschillende onder ons een afdracht aan de heilige tempel om wat extra te krijgen bij je aanval .
Deze keer bereikten we de 100 afdrachten, heilig heilig heilig de GH goden. En mocht er een enveloppe open. Ik weet niet meer wat er in zat ..maar het was dacht ik nuttig ..of geld.

Toch altijd grote tafel nodig !!!

Aangekomen in een moerassig gebied kwamen er snel, zoals altijd in GH een paar vreemde wezens met onvriendelijke bedoeling in onze richting. Snelle start voor deze lurkers, maar de Gilde verdeelde en heerste. Cragheart lokte er twee naar zijn kant en via zijn onzichtbaarheidsmantel kon hij die wat bezighouden zonder echt veel slagen te krijgen. De rest van ons versloeg de andere lurkers, waaronder een elite, op een ongezien professionele manier. Nadien Cragheart helpen en verder door de gangen uitkomend in een uitgerekte lange krocht waar instortingen er hadden voor gezocht dat we moesten zien niet voor elkaars voeten te lopen. Ai, een Frostdemon en nog twee Lurkers, snel ..sneller verslagen. Loot ! Geen noemenswaardige problemen, Thinkerer kon zijn team wat genezen en Brute, Cragheart en spellweaver maakten af.

Door de gangen, vol mos en andere gevaren ..zoals .. living “iets” en andere bekendere demonen. Hak, slash, pak (loot loot) en erdoor vlogen we – the mean machine was born. No demon will withstand !

Laatste ruimte doorbroken, wat gaan we nu weer op onze kop krijgen. Brute terug naar de derde zaal om er eentje compleet af te maken en zijn persoonlijke opdracht te winnen, namelijk sterven of onder de 2 punten blijven.
4de zaal, “is het dat maar ” riep cragheart en wilde snel even het lot tarten doch ook hier was Spellweaver hem voor hield zijn beste kaarten als laatst en kon via spreuken die enkel hij kent de wezens zo de schrik op het lijf jagen dat ze het in hun broek, hebben ze dat, deden van angst en ter plaatste stierven.


** Samenspel, genezing en vooruit denken zijn de oplossing **
Denk in het teken van de groep en plan en communiceer wat belangrijk is en ga vooruit ..niet achteruit .. achteruit gaan is voor pussies !

En een schat , jodelie, jodeliadi .. hmm. Geen idee wat er in zat, als Brute diende ik nadien de herberg te bezoeken en mijn geest bleef ergens in een kan mede ..ha nee, het waren 2 Cornettes hangen.

Hey, dit was echt een goed snenario, .. kill them all en een schat, ja ..altijd wat van hetzelfde, maar dit team was goed. Dankzij de Brute natuurlijk , 3 elites..ja The Brute .. wat zouden de anderen zonder hem zijn ..

 

 


Wat we verkeerd deden :

Niet echt iets deze keer, maar het blijft toch altijd goed opletten en herlezen van de regels. Gloomhaven is niet zo makkelijk eens men verder en verder komt begint men op alles te letten en merkt men dat de complexiteit niet verminderd.

Wat we beter deden :

Geld doneren in de tempel om zo blessing kaarten te krijgen – die gaan maar 1 scenario mee ..maar zijn nuttig ! Wel 10 Goud ! (*)

Altijd voorzichtig spelen en altijd in het voordeel van de groep ! Persoonlijke opdrachten laten voor wat ze zijn als de groep kan winnen ! Ik heb de indruk dat de makers dit zo hebben opgevat .. wie gaat voor persoonlijk gewin en wie is solidair ?

Wat mij opviel :

De gewonnen voordelen (perks) maken de figuren, slagkracht echt wel beter. Haal de -1 kaarten zo snel mogelijk uit je dek !!!

Buit maken is vooruitzien, geen geld laten liggen .. meepakken die handel .. hoe hoger het scenario hoe beter de opbrengst en je gaat het nodig hebben !!!

Cornet :

Zalig biertje toch !!! een 8/10 !

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 8 juni 2018 door in Bier, Bordspel, Campagne, SpelAvond en getagd als , , , .

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: