SK "degildederlandsknechten"

Zytho- en spellologen aller landen verenig u ..en kom bij de Gilde

29.6.2018 : Space Alert – een team vermist.


Op 29.6 ging onze maandelijkse spelavond door met het vervolg op Space Alert.
Het team (de bemanning) slaagde door de het examen en wist de testvluchten tot een goed einde te brengen en ook de simulatie ging vrij vlot.
Met hetzelfde team en de aanvulling van een veiligheidsofficierfunctie ging het nu verder.
De gevordere simulatie werd niet tot een goed einde gebracht, een maand tussen sessies kan de oorzaak geweest zijn, en het team kon gewoon niet op tijd de interne dreigingen , die nieuw waren, overmeesteren.
Ik moet deemoedig toegeven, hier had ik als instructeur moet ingrijpen en het team meer laten oefenen.
Maar ze kozen voor de vlucht .. de droom – de realiteit was anders.

Men was zeker van de voorbereiding, goede instructeurs zijn hun geld meer dan waard, en men ging  goedgemutst de eerste missie naar ongekend gebied zonder angst tegemoet.

Het schip belande in een sector waar veel vijandelijke eenheden actief waren, het actiespoor was vrij zwaar dus dat beloofde.
Dit kon niet worden voorzien, men kiest zijn sector niet.

Het team verdeelde zich wat onbewust in 2 groepen, de kapitein bekommerde zich om een tollend bemanningslid die hoog van laag niet meer kon onderscheiden (zuurstoftekort ?). De beveiligingsofficier en communicatie man kweeten zich behoorlijk van hun taak. Communicatie is echter een must. Externe vijanden werden redelijk gecounterd, doch het schip werd door iets geraakt wat een grote scheur teweegbracht. De beveiligingsofficier schatte hier de impact veel te laag in.

Toen het stuurboord compartiment door vijanden werd bestookt en vijf schadepunten moest incasseren. Was de missie reeds hopeloos. De kapitein zetten het op een drinken en de bemanning geraakte in paniek. Liften blokkeerden doordat iedereen ze plots wilde nemen om te ontsnappen of een laatste actie te doen. En de luchtdruk viel weg in de rode zone. Impact op het schip was nefast. Het explodeerde na 20 minuten. Sommige namen nog een foto of pinkten een traan weg, met zekerheid is het niet te zeggen. Mogelijks bouwden ze ook nog een laatste feestje ? Wie weet ?

Dat alles zal haarfijn worden nagegaan via de zwarte doos die de aarde bereikte.

Wat het team vermoedelijk verkeerd deed :

  • Communicatie kon echt wel beter
  • Interpretatie van de dreigingen – vooral de interne dreiging had finale impact.
  • Boven is omhoog en beneden is ..meestal omlaag !

 

Advertenties

Over Thorwahler

RPG Meester : Oog Des Meesters. Motorrijder : CB 750 Verzamelaar en speler van bordspellen. Professioneel bezig in de IT-wereld (SAP) en passioneel erbuiten. Lid van : MVC / Motor Vrienden Club "Motorblok". Lid van : MTC / Motor Toer Club "Vlaanderen".

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 2 juli 2018 door in Expertspel, Lokaal : Het Republieksken, SpelAvond en getagd als .

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 68 andere volgers

%d bloggers liken dit: